Фестивал за Балканот во Берлин | Панорама | DW | 21.11.2005
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фестивал за Балканот во Берлин

Што има во “Балканската кутија“?

Што има во “Балканската кутија“?

Земјите од Балканот своевремено за западот беа црна кутија во дамарите на европското општество каде се случуваа неразбирливи работи.

Балкан Блек Бокс, единствениот германски фестивал од таков вид, си даде за задача да ја отвори таа кутија и да го извлече на виделина политичкото влијане кое немирните времиња го врежаа во културата на регионот. Фестивалот почна во средата во Берлин и ќе трае до средината на наредната недела.