Утре промоција на Алијансата за позитивна Македонија | Македонија | DW | 25.06.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Утре промоција на Алијансата за позитивна Македонија

Поранешниот македонски премиер Владо Бучковски, новинарот и издавач Љупчо Зиков и стопанственикот Минчо Јорданов утре официјално ќе ја промовираат својата Граѓанската иницијатива за позитивна Македонија.

default

Во денешното соопштение на Иницијативниот одбор на Граѓанското движење - алијанса за позитивна Македонија во кое се најавува утрешната промоција меѓу другото се наведува „Во Позитивна Македонија сме здружени и обединети граѓани од град и од село! Ние знаеме што треба и како треба да ја направиме посилна, поуспешна и попривлечна нашата татковина Македонија! Да ја направиме Македонија земја на можности за сите кои сакаат да живеат, да работат, да создаваат семејство и свое огниште овде! Дома. Големи можности за сите без разлика на пол, вера, националност и други разлики...

Затоа, почитувани наши пријатели би биле пресреќни да ни се придружите на патот на остварувањето на оваа благородна и благословена мисија ...“, стои во соопштението од Иницијативниот одбор.

Промоцијата на Граѓанското движење - алијанса за позитивна Македонија, ќе биде утре на пладне.