Уметност во подземна железница | Сите содржини | DW | 07.08.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Уметност во подземна железница

Од уметнички агол Дуизбург ја има највредната станица на подземна железница во Германија. Во 1992 година уметникот Герхард Рихтер заедно со Иза Генцкен ја уредуваше подземната железничка станица "Кениг-Хајнрих-Плац".

Гледај видео 03:31
Now live
03:31 минути