Тензиите се зголемуваат | Македонија | DW | 03.02.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Тензиите се зголемуваат

Анкетата на невладиниот Центар за меѓуетничка толеранција покажува дека над 70 проценти од испитаниците чувствуваат дека нетрпеливоста во Македонија е во пораст, и тоа не само меѓу двете најголеми етнички заедници.

default

Анкетата е спроведена во периодот декември 2009 / јануари 2010. Кумулација на ентичко незадоволство покажуваат и инцидентите како нападот врз средношколец Македонец во тетовска гимназија.

Автор: Александар Чомовски

Редактор: ЕМФ