#ШаренаРеволуција во Македонија | DW
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Гледај видео 02:23

Let´s face it! Миграции од Балкан

Да се замине или да се остане? Кога дома нема доволно работа и перспективи, се заминува во потрага по подобар живот, трајно или привремено. Балкан, посебно Македонија, доживуваат вистински иселенички егзодус. Зошто пак Роми често бараат азил во ЕУ? 

 

Гледај видео 02:44
Гледај видео 02:09