Студен пречек на Шефер | Македонија | DW | 22.04.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Студен пречек на Шефер

Индиректен негативен одговор на македонската влада на инсистирањето на генералниот секретар на НАТО, Јаaп Де Хоп Шефер, за дветти јули како краен рок за решавање на спорот со името.

default

Јаап Де Хоп Шефер

Македонскиот претседател, Бранко Црвенковски, упати писмо до генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун, во кое се наведува дека Грција ги крши обврските од Привремената спогодба. Црвенковски од Бан бара со содржината на писмото да биде запознат Советот за безбедност и членките на ОН.

DW.COM