1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Спојување на левицата во Германија

Планираното основање на нова партија на левицата во Германија, е речиси стопроцентно завршено. На паралелни партиски собири Партијата на левицата ПДС и ”Изборната алтерантива за работа и социјална праведност” ВАСГ, го одобрија договорот за фузирање. Сега базата треба да го каже последниот збор, но согласноста за спојување важи како сигурна.