1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Спонтан бојкот против грчките производи и услуги

Во Македонија се’ појасно се исцртува бојкот на граѓаните за грчките стоки и услуги. Посебно е загрозена туристичката понуда на јужниот сосед.

default

Скопје

Капиталот не познава граници, но грчкото вето за македонскиот прием во НАТО, ги повреди чувствата на граѓаните. Кај некои до таа мера што решија да ги бојкотираат грчките компании во Македонија.

Берзатат во меѓувреме се стабилизираше, но негативните последици од политичката одлука се префрлија во бизнисот поточно во туризмот.