Силт: борба за песокот | Сите содржини | DW | 18.07.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Силт: борба за песокот

Песокот како капитал - без него одморот на Силт не би бил можен. Но поради тоа што морето секоја година одвлекува околу еден милион кубни метри песок, локалните жители одново мораат да ги пополнуваат плажите на островот.

Гледај видео 02:29