1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми на денот

Силни експлозии во БагдадИрачките бунтовници денска во главниот град Багдад со ракети и гранати нападнаа амбасади, хотели и зградата на американската цивилна управа. И во близината на германската амбасада експлодира една ракета, а освен тоа оштетени се зградите на иранската и турската амбасада.Погодени се и два хотела во кои се наоѓаат западни претставници. Засега нема информации за евентуални жртви. Нападите беа најжестоките од апсењето на поранешниот ирачки претседател Садам Хусен на 13 декември.