1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Самит кој ќе ја зајакне позицијата на Македонија

Охрид од утре (01.05.2008) е домаќин на самитот на претседателите на државите од Централна Европа. Се очекува присуство на 17 претседатели и претставници на уште две земји.

default

Бранко Црвенковски на прес конференција во Охрид

Македонскиот претседател, Бранко Црвенковски, на прес конференција најави дека теми на самитот ќе бидат процесот на проширување на ЕУ и влијанието што тој процес го има врз националните економии. Тој зборуваше и за тоа зошто Косово не е дел од самитот и дали на грчкото тивко економско ембарго Македонија ќе одговори на ист начин.