Преку оперите на Вагнер до нова љубов | Сите содржини | DW | 08.06.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Преку оперите на Вагнер до нова љубов

Рихард Вагнер е роден во Лајпциг, пред точно 200 години. Неговите дела, заедно со оние на Моцарт и Верди, се најизведувани во германските опери. А бројот на опери во Германија изнесува 84!

Гледај видео 03:36