Предизборни групирања | Македонија | DW | 24.04.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Предизборни групирања

Европскиот парламент се надева дека изборите во Македонија нема да биде причина за доцнење на реформите во земјата на патот кон ЕУ. Иако кампањата официјално не е почната, во Македонија веќе се води предизборна битка.

default

Изборен локал во Македонија

НСДП на Тито Петковски од владејачката колација се враќа во редовите на Социјалдемократите. Договорен е заеднички настап на изборите што ќе биде објавен кога партиските раководства ќе го формализират договорот. Во опозициската колација влегува и ЛДП, а во тек се преговори со Либералната партија на Стојан Андов којашто се поизвесно и става крај на долгогодишната колација со ВМРО ДПМНЕ.

Во атмосфера на партиски договорања, зачестени инциденти и неформална предизборна кампања што зема се поголем замав, рејтингот на партиите е без поголеми осцилации.