1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Јохен Верц

default

Име: Јохен Верц

Возраст: 43 години

Родно место: Визенштајг

Брачна состојба: разведен, еден син

Занимање: Градител на улици

Образование / обука: Занаетчиско средно училиште

Денот го почнувам со... кафе и една цигара.

Типично германски, според мене е... бирократијата и квалитетот.

Типично за мене... Живеј за денеска, не знаеш што ќе биде утре!

Мојата најдобра особина е... што сум фер и искрен човек.

Мојата најголема слабост е... неточноста.

Во слободното време најмногу сакам... да се дружам со мојот син Јулијан.

Моето омилено јадење е... леќа со „шпецле“ (вид германски тестенини)

Музика што ја слушам... Пинк Флојд, Ролинг Стонс, рок-музика.

Би сакал да имам повеќе време за... Јулијан.

Кога мислам на иднината... си посакувам нова љубов.

Моето животно мото е... Се‘ едно колку е валкан вратот, главата секогаш треба да биде крената нагоре.

Автор: Али Амџад

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска