Прашалник: Јакоб Милер | Лицата на Германија | DW | 14.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Јакоб Милер

default

Име: Јакоб Милер

Возраст: 49 години

Родно место: Бернау на Кимското езер

Брачна состојба: Женет, 2 деца

Занимање: Сточар

Образование / обука : Стручна земјоделска школа

Денот го започнувам со... работа во шталата.

Типично германски е... бирократија.

Типично за мене е... поврзаност со природата.

Мојата најдобра особина е... самодоверба.

Мојата најлоша особина е... Морате да ја прашате мојата сопруга.

Во слободното време најмногу сакам... да одам на планина.

Моето омилено јадење е... супа.

Имате ли рецепт за тоа? Тоа го знае најдобро мојата сопруга.

Музика што ја слушам... Баварска музика на радио

За што би сакал да имам повеќе време? За слободно време

Кога мислам на иднината... Се грижам што во моментов имаме малку приходи.

Моето животно мото е... Продолжи со работа, затоа што не можеш да го промениш основното.

Автор: Карла Фернандес

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска