Прашалник: Хенри Лукач | Лицата на Германија | DW | 14.06.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Хенри Лукач

default

Име: Хенри Лукач

Возраст: 28 години

Место на раѓање: Јена, живее во Келн

Семејна состојба: неоженет

Деца: нема

Професија: професионален војник

Образование: средно образование од повисок степен

Мојот ден почнува со... кафе.

Типично германски, според мене, е... бирократијата.

Типично за мене е што... спијам до доцна.

Јака страна ми е... упорноста.

Слаба страна ми е... М&М‘с, чоколади.

Во слободно време најмногу сакам... да се опуштам.

Мое омилено јадење... шницлите на баба ми.

Ќе ни‘ го откриете рецептот? Не.

Каква музика слушам? Ништо посебно.

Би сакал да имам повеќе време... за девојката.

Кога мислам на иднината, тогаш... мислам дека се‘ ќе биде подобро.

Моето животно мото е ... „Мисли на иднината“ и „Стагнацијата е смрт“.

Автор: Михаил Бушуев

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска