Прашалник: Хајко Јансен | Лицата на Германија | DW | 18.05.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Хајко Јансен

default

Име: Хајко Јансен

Возраст: 45 години

Родно место: Аурих, Источна Фризија

Брачна состојба: свршеник Деца: нема

Занимање: таксист

Образование / обука: матура

Денот го почнувам... со чај.

Типично германски според мене е... прво се жалиме, па потоа гледаме што е и како е.

Типично за мене е... ноќта да ја претворам во ден.

Мојата најдобра особина е... подготвеност да помогнам.

Мојата најголема слабост е... нетрпеливоста.

Во слободното време најмногу сакам... музика, музика, музика.


Мое омилено јадење е... варени компири, кисела зелка и колбас.

Каква музика слушам? Сите стилови


Би сакал да имам повеќе време за... патувања.


Кога мислам на иднината... би сакал да добијам на лото.

Моето животно мото е... Живеј и пушти ги другите да живеат – овде и сега!

Автор: Карлос Албукерке

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска