Прашалник: Фридрих Штунц | Лицата на Германија | DW | 14.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Фридрих Штунц

default

Име: Штунц Фридрих (Фриц)

Возраст: 68

Место на раѓање: Ротердам

Брачна состојба: Женет, едно дете

Занимање: Речен бродар

Образование : Десетолетка

Денот го започнувам со... овесни житарки.

Типично германски, според мене е... што прави едниот, прави и другиот.

Т ипично за мене е... семеен човек.

Моја најдобра особина е... постојаноста.

Моја најлоша особина е... /

Во слободното време најмногу сакам да... работам во градината и околу рибникот.

Моето омилено јадење е... колач со путер.

Имате ли рецепт за него? Не го правам јас, туку мојата сопруга.

Каква музика слушам? Шлагери

Би сакал да имам повеќе време за... посета на пријателите.

Кога мислам на иднината... мислам на државните долгови.

Моето животно мото е... Живеј и остави ги другите да живеат.

Автор: Елизабета Милошевска Фиданоска

Редактор: Александра Трајковска