1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Марион Тома

default

Име: Марион Тома

Возраст: 35 години

Место на раѓање: Бобинген

Семејна состојба: омажена

Деца: нема

Професија: возач на автобус и трамвај

Образование: деветгодишно средно образование

Денот ми почнува со... кафе и слушање радио.

Според мене, типично германски е... да се биде незадоволен.

Типично за мене е... подготвеност да помогнам.

Јака страна ми е... што знам да ги ислушам луѓето.

Слаба страна ми е... неодлучноста.

Во слободното време најмногу сакам... возење велосипед, читање, работа во градината, патување.

Мое омилено јадење... се‘ со зеленчук и ориз.

Дали имате рецепт? Не

Каква музика слушам? Се‘ освен народна музика.

Би сакала повеќе време за... спорт, релаксирање, патување.

Кога мислам на иднината, тогаш... посакувам спокојни времиња.

Моето животно мото е ... Среќата, мирот и здравјето се најголемиот подарок.

Автор: Јоргос Папас

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска