1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Дагмар Цилиг

default

Име: д-р Дагмар Цилиг

Возраст: 52 години

Место на раѓање: Еберсвалде

Семејна состојба: омажена

Деца: нема

Професија: лекарка во Брза помош (специјалист за хирургија)

Образование: матура / студии по медицина

Денот го започнувам ... со кафе.

Типично германски, според мене е... кратки пантолони, маица со кратки ракави, папучи „Биркеншток“, чорапи, фотоапарат.

Типично за мене е... отвореност.

Моја силна страна е... што останав млада.

Моја слаба страна е... јадењето и моите килограми.

Во слободното време најмногу сакам... спортови на вода (едрење, нуркање), читање и патување!

Мое омилено јадење е... риба и колачиња.

Каква музика слушам? Поп-музика од 80-те и класична

Би сакала да имам повеќе време... за мојот сопруг.

Кога размислувам за иднината... се радувам на враќањето на сопругот од море.

Моето животно мото е... Немам. Сметам дека тоа е премногу плакативно.

Автор: Луна Боливар

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска