Потребни се темелни реформи | Економија | DW | 27.10.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Потребни се темелни реформи

Македонската влада треба да преземе темелни реформи кои ќе овозможат натамошен раст и ќе ја подготват земјата за влез во ЕУ, е еден од заклучоците во таканаречениот “Син извештај“ на УНДП. Недоволната интегрираност во светската економија, неповолната бизнис клима, влијанието на политиката врз економијата слабото функционирање на институциите, според организацијата се главните причини за спориот раст

default

� високата невработеност во земјата.