Повторно одложени претседателските избори во Либан | Вести | DW | 23.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Повторно одложени претседателските избори во Либан

Претседателските избори во Либан поради криза во парламентот се откажани за 30 ноември. Прозападните и просириските партии не можеа да постигнат компромисен договор околу заеднички кандидат. Мандатот на актуелниот претседател Емил Лахуд му истекува денеска на полноќ.