Пад на вредноста на лирата-несигурност кај претпријатијата | Сите содржини | DW | 17.02.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Пад на вредноста на лирата-несигурност кај претпријатијата

Откако корупцискиот скандал ја потресе турската влада, вредноста на државната валута бележи значителен пад. Вредноста на лирата само од почетокот на годината се намали за 7 проценти. Претпријатијата, чие производство се потпира на увозот, се борат со тешки загуби во прометот.

Гледај видео 02:08
Now live
02:08 минути