Отворена политичка пресметка | Македонија | DW | 14.08.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Отворена политичка пресметка

Претседателот на Македонија Бранко Црвенковски на прес конференција денеска изнесе остри ставови околу послдните активности на премиерот Никола Груевски во преговорите за името со Грција.

default

Претседателот Бранко Црвенковски

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски денеска влезе во отворена пресметка со премиерот Никола Груевски. Тој најави враќање во СДСМ. Последните активности на Груевски во однос на барањето за вклучување на проблемот со МПЦ во преговорите со Грција и стравот од грчките воени маневри, тој ги оцени како нерационални и штетни проценки за државата.