1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Опозицијата во Пакистан бара Мушараф да се откаже од функцијата шеф на армијата

*

Пакистанскиот водач на опозицијата Беназир Буто побара од претседателот Первез Мушараф да ја прекине вонредната состојба и да поднесе оставка на неговата функција шеф на армијата. Заедно со другите опозициони политичари Буто денеска ќе ги разгледува можностите за тоа како да се надмине ситуацијата во Пакистан.