1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Од Оскар до книги и музика

Овој месец се одржуваат бројни настани од културата. Март е главно во знакот на литературата, но има од се` по нешто, од доделувањето на Оскарите, преку саемот на книгата во Лајпциг. На следните страници дознајте повеќе.

default

Сјајот и гламурот на Холивуд - по 82 пат

Овојпат во март наместо во февруари, доделувањето на Оскарите, како и секогаш, во Лос Анџелес. Но, ќе се слави и во Германија, кога на 7 март ќе се чуе она познатото, А победникот е...

Die Oscar Statue

Оваа година во конкуренција на странски филмови е и австриско-германскиот филм „Бела лента“ на режисерот Михаел Ханеке. Доделувањето на Оскарите минатата година го пренесуваа и некои германски кина, чувството е како речиси да сте биле таму...