Нов Закон за работни односи | Македонија | DW | 11.08.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Нов Закон за работни односи

По донесувањето на новиот Закон за работни односи во Македонија, работниците се исплашени за своите права. Работодавачите сметаат дека непотребно се крева паника.

default

Скопје

Македонија по препорака на Светската банка донесе нов Закон за работни односи, што ги разбранува работничките и синдикални кругови во земјата. Законот ги штити интересети на работодавците, ги скусува работничките права во делот на годишните одмори, работата во смени, отпшуштањето од работа.