Ништо без ″ледерхозен″ | Сите содржини | DW | 02.10.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Ништо без "ледерхозен"

Минхенскиот Октоберфест е најголемиот народен фестивал во светот. Од година во година, фестивалот го посетуваат милиони луѓе. На него се негува и традиционалниот баварски стил. Жените носат дирндл, а мажите "ледерхозен".

Гледај видео 02:25