Најтесната куќа во светот | Сите содржини | DW | 01.01.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Најтесната куќа во светот

Дури и во празнина меѓу две згради која на најширокиот дел е широка 1,22 метри а на најтесниот само 72 сантиметри има место за живеење. Тоа го докажува полскиот архитект Јакуб Шчесни со неговата „Куќа Керет“ во Варшава.

Гледај видео 03:54
Now live
03:54 минути