„Мојот дедо имаше четири, а јас две жени“ | Сите содржини | DW | 11.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

„Мојот дедо имаше четири, а јас две жени“

Еден маж, а две жени- тоа е легален брак во Сирија, но не и во Германија. Видео блогерот на ДВ, Абдул Карим Џафар разговараше со тројца Сиријци кои живеат во таква, за европски поимања, необична брачна заедница.

Гледај видео 05:48

Прочитај го и ова