1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Молитва за жртвите од Холокаустот

Во Скопје денеска и утре (05 и 06.05.2008) се одржува првата рабинска конференција во Македонија. Во синагогата Бет Јаков беше инаугуриран првиот рабин од Македонија

default

Прва рабинска конференција во Скопје

Во Скопје денеска и утре се одржува првата рабинска конференција во Македонија.

Ави Козма денеска и официјално е инаугуриран за прв рабин од Македонија по Втората светска војна. Церемонијата се одржа во синагогата Бет Јаков во Скопје, каде беше одбележан денот на Холокаустот.

Рабинот Ави Козма инаку е од Македонија, а се школувал во Израел.

Тој зборуваше за шесте милиони еврејски жртви на нацистичкиот терор за време на Втората светска војна.