Можности за инвестирање во Македонија | Економија | DW | 08.02.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Можности за инвестирање во Македонија

Странските инвестиции и натаму ја обиколуваат Македонија, а земјата недоволно ги користи и странските кредитни линии.

Тетово

Тетово

Странските инвеститори и натаму се воздржуваат од влегување со свој капитал во Македонија поради ризикот и несигурноста што ги чувствуваат, признаваат официјални владини претставници во Скопје тврдејќи дека 2006 тата ќе биде многу подобра година. Во меѓувреме не се користат доволно ниту странските кредитни линии, бидејќи банките диктираат неповолни услови.