1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Маневри во Централна Азија

*

Русија, заедно со Кина и повеќе централно-азиски држави одржа спектакуларни воени маневри. Во анти-терористичката акција во јужен Урал, со борбени авиони, тенкови и околопни возила, во маневрите учествуваат вкупно 6 илјади војници, меѓу нив и од Казахстан, Убзекистан и Таџикистан. Претседателите на Русија и Кина, Путин и Ху Џинтао изјавија дека станува збор за нови импулси во потесната соработка меѓу овие држави.