Малцинствата во Македонија | Македонија | DW | 23.12.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Малцинствата во Македонија

Во македонското мултиетничко општество како сите други заедници да се во сенка на доминантната малцинска-албанската. Но, околу 20 проценти од вкупното население им припаѓаат на Власите, Турците, Ромите, Србите, Бошњаците, Бугарите, Египќаните. Дојче веле побара одговори за тоа каква е нивната положба во општеството, имаат ли забелешки на третманот од државата и како живеат.

DW.COM