1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Македонија се противи на притисоците од Брисел

Остри реакции во Македонија на предлозите и притисоците од запад за промена на уставното име на земјата како услов за членство во НАТО и ЕУ.

default

Скопје

Maкедонската правславна црква ќе се спротивстави на промена на уставното име. Опозицијата побара премиерот Груевски да каже дали и како реагирал на непристојниот предлог од влијателните ЕУ лидери, Македонија да го смени името за евентуално членство во НАТО.

DW.COM

WWW-линкови