Македонија под лупа на ЕУ | Македонија | DW | 03.07.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Македонија под лупа на ЕУ

Европската унија интензивно набљудуба колку во Македонија се почитуваат човековите права. Мета за критика и овојпат е состојбата во затворите.

default

Скопје

Европа интензивно ја набљудува состојбата со човековите права во Македонија. По минатонеделната посета на францускиот омбутсман, деновиве во контрола во Македонија е комитетот за заштита од тортура при Советот на Европа. Една од најкритикуваните институции во Македонија се затворите. Македонското министерство за правда долго време најавува реформи, но состојбата на терен е катастрофална.