1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Македонија во исчекување

Кристално е јасно дека приклучување на Хрватска, Македонија и Албанија кон НАТО е важно за стабилизирање на регионот – констатира генералниот секретар на НАТО, Јаап де Хоп Шефер. Македонија во неизвесност и очекување.

default

На ден пред самитот на алијансата во Букурешт Шефер вели – искуството ме научи дека и 72 часа се доволни за наоѓање политички решенија. Во Букурешт од Македонија патуваат две делегации.