„Лукоил“ гради бензинска станица во Скопје | Економија | DW | 03.02.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

„Лукоил“ гради бензинска станица во Скопје

Компанијата „Лукоил“ ги обезбедила сите потребни дозволи за изградбата на првата бензинска станица во Скопје.

„Лукоил“ влегува во Македонија

„Лукоил“ влегува во Македонија

Потпишани се купопродажни договори за изградба на бензински станици и во Битола,Велес и Стража.

Во најкусо време како што соопштува компанијата,во соработка со македонските власти ќе бидат обезбедени градежни локации за изградба на 40-тина бензиски станици во кои е предвидено да се вработат околу 600 лица.

Ова е врз основа на Меморандумот за соработка што македонската влада и руската компанија го потпишаа во јуни минатата година