Лекција 26 – Збогување со Ајхан | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 26 – Збогување со Ајхан

Тажна вест: Колегата Ајхан се збогува и се сели во Турција. Иако колегите му приредија изненадување, на забавата нема весело расположение.

Редакциска прослава со тажен повод

Редакциска прослава со тажен повод

Кога Паула утрото пристигна во канцеларијата, ги затекна подготовките за забавата. Но, причината за прославата воопшто не и’ се допаѓа. Ајхан ја напушта редакцијата на Радио Д и заминува за Турција за да му помогне на татко му. За збогум во редакцијата се држи и мал говор, а има и подарок за Ајхан, што треба да го потсетува на неговата пријателка Ојлалија.

Поради прославата на денот, Професорот во оваа епизода се откажува од граматичките единици. Но, сепак не може да одолее да ги спомне сложенките.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања