Лекција 22 – Исчезнатиот сурфер | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 22 – Исчезнатиот сурфер

Филип и Паула тргнуваат по трагите на ајкулата. Тие откриваат нешто многу чудно. Штица за сурфање, но без сурфер. Нивното внимание го привлекува и збунувачки напис во весник.

Дали е вистинита приказната со ајкулата?

Дали е вистинита приказната со ајкулата?

Малку понастрана од турканицата двајцата уредници се обидуваат да дознаат што се крие зад приказната со мистериозната ајкула. Со оглед на скршената штица за сурфање без сурфер може да се очекува најлошото. Тогаш во весникот „Хамбургер цајтунг“ откриваат уште и фотографија од ајкулата... и нивните колеги Лаура и Паул, кои навистина изгледаат преплашени. Но, како сево ова да се поврзе?

Барем во граматиката некои работи се совпаѓаат. Во оваа епизода тежиштето се става на заменките "sie" и "er", кои како и во претходната глава и’ се прилагодуваат на именката.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања