Лекција 18 – Ноќно посматрање | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 18 – Ноќно посматрање

Паула и Филип се обидуваат да ја откријат тајната за мистриозните кругови, со тоа што ги набљудуваат полињата. Она што го откриваат, е спротивно на теоријата дека круговите се дело на вонземјани.

Што се случува навечер во житното поле?

Што се случува навечер во житното поле?

Додека досетливиот сопственик на полињата преку ден им наплатува на туристите пет евра за дозвола за сликање, кога падна ноќта Паула и Филип се скрија во шумата. Тие чекаат да се појават НЛО-а. Наместо нив доаѓаат двајца мажи со машина. Дали ги направија круговите во полето за да привлечат туристи? Но, се чини дека сепак се појавува НЛО, што предизвика збунетост.

Помалку збунувачки од случувањата во житното поле е глаголот "machen", кој е многустран. Професорот покажува голем број случаи во кои се употребува овој глагол.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања