Лекција 17 – Житни кругови | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 17 – Житни кругови

Мистериозни кругови во житно поле се новиот предизвик за Паула и Филип. Станува збор за писта за слетување на НЛО или некој сака да заработи на сметка на љупобитните?

Никој не знае од каде потекнуваат круговите во житото

Никој не знае од каде потекнуваат круговите во житото

Кога Ајхан доаѓа во редакцијата, Паула и Филип веќе се заминати да направат репортажа. Во житно поле се пронајдени загадочни кругови за кои никој не може да објасни како настанале. Оваа атракција е привлечна не само за двајцата туристи, туку и за многу туристи, па селаните брзо открија како може да извлечат корист од неа.

Во масата посетители има луѓе со различни интереси. Туристите сакаат да ја задоволат љубопитноста, уредниците да ја решат загатката, а селаните да заработат многу пари. Се создава можност за подробно да се разгледа модалниот глагол „wollen“.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања