1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 15 – Карневалски костими

Уредниците Паула и Филип уште еднаш од улица известуваат за карневалот. Притоа откриваат многу различни костими и попатно учат различни германски дијалекти.

Паула им се воодушевува на карневалските обичаи

Паула им се воодушевува на карневалските обичаи

По враќањето во канцеларијата, Паула му се одмаздува на Ајхан и за чудо, притоа користи карневалски обичаи. Паула и Филип се на карневалската бркотница на улица и уште еднаш известуваат за оригиналните костими. Тие го среќаваат Папагено од моцартовата опера „Волшебната флејта“, но и Икар, јунак од грчката митологија.

На карневалот Филип и Паула запознаваат луѓе од различни региони и со нив и различни дијалекти, на кои повеќе ќе им се посветиме во оваа лекција.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања