Лекција 14 – Вештерки во Шварцвалд | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 14 – Вештерки во Шварцвалд

Филип, наспроти очекувањата, жив и здрав известува од Шварцвалд и му се препушта на карневалското расположение околу него. Неговата колешка Паула, пак, има проблеми со карневалските обичаи.

Потрагата по Филип, и ги кине нервите на Паула

Потрагата по Филип, и ги кине нервите на Паула

Филип ужива во карневалската атмосфера. Карневалската бркотница, пак, влијае сосема поинаку на Паула, која не само што го бара Филип, туку и неговиот украден автомобил. Притоа дополнителни потешкотии и` претставуваат костимите. Згора на сé и Ајхан се шегува со веќе изнервираната Паула.

Толку разновидни како костимите за карневал, се и функциите на глаголот „sein“. Во оваа епизода ќе обрнеме внимание на различните дополнувања на глаголот.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања