1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 12 – Дописи од слушатели

Доколку нешто не сте разбрале, добро решение е да препрашате. Професорот одговара на дописи од слушателите за досегашните лекции: добра можност за повторување и продлабочување на содржините.

Пошта од слушателите: многу работа за професорот

Пошта од слушателите: многу работа за професорот

Слушателите прашуваат, Професорот одговара. Притоа тој детално ги обработува сите прашања. За слушателите тоа е одлична можност да ги повторат содржините и да го продлабочат знаењето или едноставно да прашаат за она што отсекогаш сакале да го знаат.

Прашањата на слушателите: Која форма на обраќање се употребува во која ситуација? На кого му се обраќам со „ти“ или со „Вие“? Како да се претставам? Кога го користам името, а кога презимето? Какво значење имаат модалните партикули „denn”, „doch“ и „eigentlich“ и која е разликата меѓу „nicht“ и „nichts“?

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања