1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 11 – Утката што зборува

Од каде всушност потекнува името Ојлалија? Компу, Ајхан и Јозефине го истражуваат значењето на името и наоѓаат повеќе одговори. Им помага колега од шпанската редакција, кој веќе слушнал дека во редакцијата има утка.

Утката што зборува предизвика возбуда во Радио Д

Утката што зборува предизвика возбуда во Радио Д

Утката би сакала да знае какво значење има нејзиното име. Во редакцијата на Радио Д се ангажираат и дознаваат дека името има грчко потекло.
И колегата Карлос од шпанската редакција има интересна информација на оваа тема. Тој познава светица со истото име.

Во редакцијата повторно има многу неразјаснети прашања. Можност да обрнеме внимание на прашални реченици со и без прашални зборови. Притоа интонацијата на прашалната реченица е од особено значење.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања