Лекција 10 – Интервју со кралот Лудвиг | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 10 – Интервју со кралот Лудвиг

Филип се среќава со човекот кој во мјузиклот го глуми кралот Лудвиг и го замолува за интервју. Тој притоа го препознава неговиот глас. Во редакцијата за тоа време има неочекувана посета.

„Кралот“ е подготвен да одговори на прашањата на Филип

„Кралот“ е подготвен да одговори на прашањата на Филип

Во замокот Нојшванштајн, Филип успева и без помош од Паула да одговори на прашањето: кој го игра кралот Лудвиг? Тоа е актерот од мјузиклот „Кралот Лудвиг“. Филип ја користи можноста да побара интервју од него. Кога пристига во Радио Д, тој е изненаден од необичната посета. Таму го чека утка што зборува.

Во оваа лекција има повеќе изненадувања за Филип. „Не верувам во тоа.“ и „Јас не знам ништо.“ - рече тој повеќе пати. Ќе зборуваме и за негацијата „nicht“.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања