1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 09 – Музика за Лудвиг

И Филип наидува на трага која ќе му помогне да ја открие тајната на непознатиот човек: во весникот тој наоѓа оглас за мjузикл посветен на кралот Лудвиг. На патот до театарот тој интервјуира туристи од целиот свет.

Со автобус на мјузикл посветен на Кралот Лудвиг

Со автобус на мјузикл посветен на Кралот Лудвиг

Додека Паула е во редакцијата на Радио Д во Берлин, Филип патува за Минхен. Тој сé уште не знае што откри Паула. Но и Филип е на вистинскиот пат да ја одгатне загатката. Огласот за мјузикл посветен на кралот Лудвиг го прави љубопитен и него. Во автобусот, на патот до театарот, тој ги прашува туристите за нивните очекувања од мјузиклот.

Во оваа лекција се вежба разбирање на јазикот преку слушање. Во автобусот треба од мноштвото јазици да се препознае германскиот. Освен тоа се обработува позицијата на негацијата „nichts“ зад глаголот.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања