1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 08 – Откривање на непознатиот човек

Паула и Филип го распрашуваат наводниот крал Лудвиг во замокот. Но, тогаш Паула сосем случајно открива нешто многу интересно. Таа се сети кој е всушност мистериозниот странец.

Паула се сети на нешто многу интересно

Паула се сети на нешто многу интересно

На двајцата млади уредници им успева да направат интервју со наводно воскреснатиот крал Лудвиг. Но, сепак останува неразјаснет вистинскиот идентитет на таинствениот странец. Кога Паула повторно се враќа во канцеларијата, слуша рекламен спот што и помага да го дознае решението на одговорот. Гласот што се јавува во спотот и` е познат.

Наклонетост кон некои работи не може да се изрази без притоа да не се каже кого или што сакаме. На глаголот „сака“ потребно му е дополнување, акузативен објект.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања