Лекција 05 – Кралот Лудвиг е жив | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 05 – Кралот Лудвиг е жив

Во Радио Д Паула и Ајхан го поздравуваат новиот колега. Веднаш потоа двајцата уредници ја добиваат првата задача: кралот Лудвиг од Баварија, кој одамна е мртов, наводно сé уште бил жив.

Првата заедничка задача веќе ги чека

Првата заедничка задача веќе ги чека

Филип ги запознава колегите Паула и Ајхан, како и ексцентричната Јозефине, која се грижи за хигиената. Во редакцијата на Радио Д не останува многу време за одмор, бидејќи Филип и Паула веднаш ги очекува првата задача: има гласини дека легендарниот крал Лудвиг Втори од Баварија е сé уште жив. Тој почина во 1886 година под мистериозни околности. Двајцата уредници доживеаја невообичаена средба при истражувањата во замокот Нојшванштајн.

Мистериозните случки секогаш отвораат многу прашања. Така имаме можност и во оваа лекција подетално да ги објасниме прашалните зборови и одговорите.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања